ok tema e cam trasa de par. recunosc ca personajele care le fac (nr. temele de schite) sunt putin cam lipsite de imaginatie. Cine ar face un pod care sa uneasca 2 pavilione?
In fine trecem peste imbecilitatea temei care...este cum este. Ajunge la solutie. Chestii simple pe lemn la deschideri relativ maricile cu structuri mai mult sau mai putin rezolvate corect.
De aceasta daca multumita Alexandrei care a lucrat la mine in atelier avem si o poza cu plansa inainte de a fii notata. La perspectivele din stanga chiar m-am suparat rau de tot...de aia arata asa de negre...plus ca nu prea mai aveam timp.
later edit: 26.10.2006: Se pare ca chiar le-a placut mult solutia de mi-au dat 7!!! pe ea. Nu mai asteptam la asa nota mare...sa fie oare influenta fasta a desenatului de peste vara? Eu incerc sa ma conving ca acesti tipi care corecteaza se uita mai putin la grafica si mai mult la rezolvarea arhitecturala...insa ei se incapataneaza sa-mi infirme ipotezele. Nu vreau sa par ipocrita insa chiar nu cred ca este ceva atat de special la schita asta incat sa merite sapte. Poate a fost norocul incepatorului sau mai bine sa citez o colega "toti am avuta mana de lemn la schita asta si s-a vazut". Si deci sa deduc ca tot pe grafica se trece... Devin incoerenta...Sunt multumita de nota si basta, as fi o proasta daca as spune ca nu.
miercuri, octombrie 25, 2006
schita de schita nr1 - pod+ pavilion
luni, octombrie 23, 2006
Salonul International de BD Bucuresti 2006
Evenimentul a avut loc intre 19 -22 octombrie in Bucuresti la Sala Dalles. A constat atat in expunerea unor planse celebre de autori vorbitori de limba franceza dar si romanesti, diverse concerte plus 2 ateliere de BD in care invitatii speciali ai evenimentului au produs desene live...
Imaginile care urmeaza sunt de la unul din cele 2 ateliere.
Ca o intamplare inedita am avut ocazia sa stau de vorba cu Eduard Baudoin, autor de benzi desenate din Franta ( ps. da am conversat in franceza! lucru pe care il detest din lipsa de experienta) aratandu-i cateva din plansele mele. Bine nu zic ca a fost ceva de genul intalnire cu mentorul meu insa omul mi-a spus opinia lui despre creatia mea. Lucru foarte important mai ales daca vine de la cineva care lucreaza de peste 20 ani in domeniu ( deh, nu se iveste ocazie ca asta in fiecare zi deci trebuie sa profitam de ea cat mai mult) Concluziile le pastrez pentru mine si, sper eu, critica sa se va reflecta si in modul in care desenez dar si gandesc banda desenata.
Atmosfera a fost destinsa si sper ca acest lucru sa reiasa si din imaginile surprinse.
duminică, octombrie 22, 2006
saptamana 3
la fel de plictisitoare ca si saptamana precedenta.
La cursuri am intrat deja intr-o rutina, la atelier am abandonat deja o solutie si sunt in fabricarea uneia noi, mai avem in viitorul foarte apropiat si prima schita de schita pe anul asta. Si la capitolul scoala cam atat.
Extra scolar: Bookchasers merge dar incet fiind intarziat de diversele chestii care apar si de programul varza al saptamanilor impare. Cred ca in acest an voi pierde cel mai mult timpul fie pe drum fie pe la scoala, plus sa nu uitam de proiectare.
In weekend-ul asta are loc la Bucuresti Salonul International de Banda Desenata si intentionez sa ma duc. Poze urmeaza intr-un post special dedicat acestui eveniment.
duminică, octombrie 15, 2006
saptamana2
Intr-o incercare de a scrie cat mai regulat...o sa institui regimul de 1 post per saptamana in care sa descarc totul, si bune si rele...asa cum e viata de student.
Saptamana in cauza a fost extrem de aglomerata (comparativ cu cele precedente). Enervant este ca am multe ferestre in orar de unde rezulta ca imi petrec pana la 4 ore in metrou pe zi si bineinteles la orele de varf. Scoala curge de la sine fara prea multe probleme in aceasta perioada. Proiectul pe rol, ca sa zic asa merge...nu apas eu pe acceleratie pentru ca am cam inca 4 saptamani la el deci...timp este si nu vreau sa ma plictisesc de el. trebuie sa invat sa ma bucur si de timpul liber.
Marea stire este ca proiectul personal BookChasers is still underway. Nu s-a terminat odata cu finalul vacantei ci mai degraba a adoptat un ritm mai lent mai adaptabil in functie de scoala insa merge. Nici cu el nu ma grabesc daca reusesc 3 planse complete pe saptamana sunt buna daca nu nu e moarte de om.
vineri, octombrie 06, 2006
proiect1: Primarie comunala
Din cele 12 grupe cat are anul3 10 au ca tema de atelier pensiune turistica iar 2 primarie comunala. Evident la ce noroc am eu, am nimerit sa fac primarie comunala. (De ceee????!!! Cu ce am pacatuit?)
Tema suna cam asa: NU se da sit, NU se da suprafata maxima a terenului, DAR se cere un proiect tip de primarie care sa poate fi xeroxat arhitectural prin mai toate comunele oropsite din mediul rural romanesc. Se dau evident suprafetele minimale pentru functiuni si cam atat.
Poate daca as fi proiectat prin anii 70 ( cum a facut profu' meu) aceasta tema mi s-ar fi parut normala si chiar accesibila. Ceausescu vroia cataloage de primarii, consilii judetene, case de cultura, etc. De aceea majoritatea seamana intre ele. (things sucked big time!) acum. Problema este ca....
EU NU SUNT IN ANII 1970 CI IN 2006 si nu pot proiecta ceva fara sa am un sit in minte.
( Exista cataloage de case la comanda deci ideea catalogului din care clientul isi alege o constructie este inca la moda, cu toate acestea acelea sunt CASE si nu PRIMARII!)
Problemele care trebuie sa le atingem noi sunt (se pare): proiectarea tip si modularea constructiei. Din punct de vedere al imaginii arhitecturale nimic nu este clar. Cum ar trebui sa arate un proiect tip de primarie? Trebuie sa se potriveasca cu mai multe situatii de teren, clima orientare. Este vorba de tipizare nu de particularizare. Si sa inteleg deci ca tot bla-bla-ul de anul 2 cu contextualismul (cladirea aia nu merge acolo ca nu preia din cladirile vecine nimic) e bullshit?
Avem 6 saptamani la acest proiect deci probabil ca o sa-mi scoata peri albi pana il termin. Problema de fond este ca NU avem date de tema reale, nimic concret. Tot ce pot sa spun este ca se incearca pe noi simularea proiectarii tip din anii 70 -80. Un experiment care sper eu ca va fi un esec ca macar aia de anul3 de la anu' sa nu treaca prin asta.
marți, octombrie 03, 2006
Inceput de an 3
Prima zi: vrajeala ca de obicei. Mi-am completat fisa de cursuri optionale in ordinea preferintelor, am fost in pelerinaj pe la avizier sa vad orarul si cam atat.
Ziua 2: Atelier de la 9.30. Acelasi prof, alti asistenti ( nu in totalmente adevarat mai ales ca nu am scapat de Catalin). Tema de proiectare: primarie comunala (nu ma incalzeste de loc mai ales cand celelalte grupe fac pensiuni turistice.) Am stat frumos la prezentare si apoi m-am carat sa rezolv si alte probleme administrative (fise de inscriere, bonuri de biblioteca, hartogaraia de la inceput de an, bine ca am scapat de optionale inca de prima zi).
Despre orar nu pot spune decat ca este varza ca de obicei dar inca nu ma ambalez...nu e versiune definitiva deci mai exista sperante de imbunatatire ( Cum adica sa intru eu vinerea la 8.30 si sa scap la 19. 30 cu o fereastra de doar 2 ore la pranz!!! Cine e dobitocul ca a facut ziua asta?!!)
Zilele urmatoare: foarte asemanatoare. Cursuri ca nu se tin si la atelier...nimic concret. Biblioteca isi pune termopane deci e nerecomandabil sa stai pe acolo. Scoala are un tronson de legatura inchis tot pentru reparatii care este extrem de frustrant. Trebuie sa ocolesti pentru a ajunge dintr-o parte in alta la cursuri.
Speram ca saptamana viitoare sa se imbunatateasca lucrurile. Nu se poate garanta nimic in ceea ce priveste situatia de santier de prin scoala.