sâmbătă, decembrie 30, 2006

oda periutei de dinti

Nu stiu cum le vin ideile unora insa mie de vreun an incoace imi vin cand ma spal pe dinti. Fie ca este vorba de plotlines, fie de solutii la proiecte, fie doar replici interesante...toate imi vin cand ma spal pe dinti. (Nu e ca si cum nu am nici o carie si o dantura perfecta din cauza asta.)
De aceea am decis sa-i dedic periutei de dinti un post pe blog...pentru ca m-a scos de nenumarate ori din impas si dintr-o lipsa de imaginatie acuta.

Era o vreme cand puteam sa scriu fluent si nu aveam nici o problema cu a dezvolta o intriga interesanta (asta se intampla cand eram mai mica si nu aveam prea mult timp liber....eram ocupata cu scoala, ecuatii, geografie, istorie si comentarii la romana si nici nu visam ca o sa dau la arhitectura, pe atunci scriam la The Scrapbook of Cecillia Owl - fantasy novel in 3 volume.) acum se pare ca pur si simplu mi-au murit neuronii aia care se ocupau cu gestiunea imaginatiei. Nu mai pot sa construiesc un dialog logic sau macar niste personaje coerente, pur si simplu nu vad unde ma duce scrisul, nu vad unde merge personajul X si cum gandeste el. (inainte puteam sa individualizez personajele dupa modul in care vorbeau). Sunt oarba!

De aceea ma spal pe dinti regulat dimineata dar mai ales seara!

PS. Recent am inaugurat al 4-lea blog al meu (Scripts - www.wishingscript.blogspot.com , welcome to the family!) unde postez text, fictiune legata in special de BookChasers, ca sa se vada cate caiete (2 si jumate) s-au umplut pana sa se poata sintetiza BD-ul. Momentan e cam gol....pentru ca majoritatea textului e de mana si nu cred ca o sa trec pe computer decat pasajele cele mai bune ( scrise evident cand, cateodata neuronii care se ocupa cu asa ceva sunt activi.) Mult, foarte mult din tot acel text va ramane insa nepublicat, e pacat nu!

Read More......

miercuri, decembrie 27, 2006

... a trecut si Craciunul...cand?

Poate ca titlul rezuma cel mai bine acest Craciun. Nici nu am realizat cand a trecut, nu a fost nimic deosebit, nimic special.

Sa recapitulam...cadourile le primesc undeva pe la inceputul lui decembrie de la un timp...si vin asa multe mici sub diferite forme, deghizate... insa eu le iau drept cadouri de Craciun...de la mai multe persoane. Nu sunt intotdeauna obiecte ci si discutii, favoruri, gesturi, clipe.



...bradul, hmm urasc sa-l impodobesc (Grinch-ul din mine) de aceea se ocupa in mare parte sister, si face o treaba buna de altfel.

...seara magica de ajun, ei bine anul asta am stat pe net downloadand anime, si desenand pana la vreo 2 noaptea.
[imaginea e eye-candy, restul captitolul 5 e pe virtualpensharpener ca de obicei. Acolo se vede toata munca mea din ultimele 3 zile...in cele 5 pagini terminate in 2 versiuni engleza si romana(nu-i pe net si nici n-o sa fie!) plus tweaking la imaginea site-ului]


Deci concluzionand pana mi-am dat seama ca era 25 a si trecut 24. Pot sa spun ca daca unii au petrecut eu am muncit la BookChasers...dar nu regret deloc, mi-a facut placere si inca imi face, altfel n-as mai desena.



Astfel decurge banalul Craciun 2006.

(ok daca e sa o luam pe bune sunt putin mai mult obsedata de ceea ce fac pentru ca imi place de aceea nu este ceva neobisnuit sa ma pierd in lucru, ceea ce s-a intamplat si in zilele de 23-25, un fel de razbunare pentru toate datile cand din cauza proiectelor nu am putut sa lucrez la BD. Insa sper sa ma regasesc pana pe 27-28 pentru ca sunt chiar multe alte lucruri care trebuie facute in vacanta asta in afara de BookChasers.)



De aceea prevad ca Revelionul va avea aceeasi soarta...pasnica...sa trec din 2006 in 2007 fara sa-mi dau seama.

Read More......

sâmbătă, decembrie 23, 2006

...se apropie....

[ imaginea nu are nimic de aface cu postul, pur si simplu ma plictisisem de atatea posturi numai cu text. Copacul este din Cismigiu si va fi folosit intr-o coperta de BookChasers]


...Craciunul, evident! SI NU AVEM ZAPADA! (ok e frig dar nu ninge! De ceee!!! :( )

... sfarsitul de an si nu cred ca voi finaliza BookChasers ( dar cine ar vrea sa termine un vis atat de frumos de desenat, pur si simplu este un pacat!)

... inceputul de an si cu el inceputul de sesiune ( cica anul3 e cel mai greu, de ce oare? hmm)

... momentul in care va trebui sa-mi gasesc si eu un job (cum? unde? prin cine?)


...si of, multe altele.


Poate ca este unul din ultimele postul din anul asta de pe blog insa sunt sigura ca la anul voi scrie mai mult si voi desena si voi...face exact ca personajele mele...


"Make a strong wish from the bottom of your heart...and it will certainly be fullfilled"


( nota: actiunea nu se petrece pe Pamant ci intr-o alta lume...deci nu e de luat de-a bunelea!)

Read More......

joi, decembrie 21, 2006

proiect2-an3 - club studentesc

Un alt proiect terminat pe anul asta...si sper eu din tot sufletul ultimul sub egida fatidica a grupei 32A.
Dupa cum obisnuiesc de la un timp incoace, proiectele le postez pe galeria de proiecte si aici fac doar referire la ele...nu are sens sa ocupa blog-ul personal cu ele...plus, acolo sper sa se observe o evolutie ( desi, sincer la asta chiar nu am vazut nici o evolutie).

In alta ordine de idei...BookChasers stationeaza insa asta nu inseamna ca l-am abandonat ci doar ca asteapta cu nerabdare vacanta sa-si porneasca motoarele full power. Obsesia cu anime nu da semne sa cedeze ba din contra... as mentiona cateva din titlurile care le vizionez insa nu cred ca sunt relevante.
Tot ce pot sa spun este ca televizorul a devenit pentru mine un lucru fara de care se poate foarte bine trai...in schimb internet-ul ( God! Daca vrea cineva sa ma pedepseasca tot ce trebuie sa faca este sa-mi ia conexiunea asta minunata optica si I'm dead....Stau zilnic cam 5 ore pe net)

Un alt lucru care mi se intampla de cand ma uit la anime este ca....ascult muzica in timp ce fac alte lucruri ( pentru cei care nu ma cunosc, ei bine, eu NU ascult muzica in general....sunt o persoana care este paralela cu formatii si posturi de radio ori topuri....pur si simplu nu ma intereseaza. Asta nu inseamna ca o urasc sau ceva similar...pur si simplu prefer linistea) Cu toate acestea de 2 luni incoace desenez pe muzica, lucrez CAD pe muzica, utilizez muzica ca sa ma trezesc dimineata, si chiar scriu pe muzica ( desi produsul e slab calitativ, dovada ca tot linistea e mai buna). Weird! Situatia ma sperie mai ales ca am reusit sa am un playlist de vreo 200 si de titluri numai muzica japoneza de prin anime de toate genurile, blues, jazz, rock, heavy metal ( even mooore wierd pentru mine, fire mai mult pop sau jazz decat heavy metal). Cine este Raluca asta care tine boxele deschise atat de mult?! Nu stiu insa daca o vreau pe cea veche inapoi...

Si pentru cei care o sa observe schimabarea de format...am upgradat la noul blogger si mi-am facut lista de tag-uri sau ma rog labels cum le zic ei, ideie imprumutata fireste de la livejournal. (You label 138 posts in one night!!!) Sper ca vor ajuta mai mult la navigare in general si vor oferi o imagine mai clara asupra continutului blogului.

Read More......

luni, decembrie 18, 2006

Ultima saptamana....

Ok, I am din ce in ce mai PISSED OFF pe grupa mea....Doamne, fa o minune si fa sa se aprobe cererea aia!! Nu mai suport...PROSTIA!



Aveam ceva predari inainte de vacanta care, dupa multi incurcau...sau mai bine zis se incurcau intre ele. In fine erau cum erau dar cu putin efort se puteau rezolva rezonabil...Ce au facut cei de la mine din grupa...AU AMANAT una din predari dupa vacanta chiar cand eu terminasem de realizat lucrarea respectiva (...pentru care ma culcasem 2 zile la rand la orele 2 din noapte si pentru care neglijasem si proiectul de atelierul!!!) Acum, multumita lor prima saptamana este una de cosmar cu nu mai putin de 4 predari: Structuri, ACP, ATR, Mobilier plus lucrari de verificare. Am incercat sa le explic implicatiile actiunilor lor pe termen lung insa a fost in zadar. Si deci...Lumea merge pe "amana de azi pe maine" fara nicio problema.



Mai predarea de la atelier de joi...timp am ....inca.... La ora curenta am 80% din macheta gata si cam 40% din planse si luni, marti, miercuri aproape libere ( am lucrat la asta saptamana trecuta...timemanagement)



Bookchasers- supravietuieste cum poate am mai postat paginile 4,5,6,7, dar nu am mai desenat nimic nou de vreo saptamana si ceva. In vacanta insa sigur vreau sa pick up the pace de 1 pagina pe zi in medie. Desi stiu ca se poate si 4 pagini desenate/zi depinzand bineinteles de ce pagini am de desenat.



Momentan mai downloadez niste manga si anime ( manga pentru stilul de grafica a la art nouveau -vezi imaginea de mai sus - iar anime pentru ca incepusem sa le vad cand niste oameni rai pur si simplu le-au scos de pe Utube.)

Read More......

miercuri, decembrie 13, 2006

Febra predarilor

Ultimele 2 saptamani de scoala inainte de vacanta de Craciun sunt intotdeauna cele mai stupide si mai aglomerate. Dupa ce la un moment dat reusisem sa acumulam un total de 5 predari intr-o singura saptamana (proiecte de toate genurile) acum lucrurile s-au mai relaxat un pic, avem doar 3 predari inainte de vacanta dintre care una este proiectul de atelier. Cu toate acestea se pare ca nici chiar eu nu reusesc sa-mi gestionez timpul corespunzator...eficient. Intotdeauna apare cate ceva ca tinde sa distruga o planificare pe 2 saptamani.
Exemplul cel mai bun este ziua de vineri in care pur si simplu am fost la scoala de pomana caci s-au anulat toate cursurile pe ziua respectiva din varii motive toate legate insa de reconstructia/ consolidarea scolii noastre dragi. Si uite asa cum din cauze care nu tin de puterea mea am ajuns sa nu mai stau miercuri acasa cum planuisem si sa termin lucrarea la ATR pt vineri ci sa ma duc sa fac corectura la mobilier.
Saptmana care vine este si mai interesanta la capitolul scoala cu aproape 3 zile libere inainte de predare ( asta pentru ca am fost la cursuri la seria B intre timp)

Si ca sa nu innebunesc intre un proiect cu descrierea unei biserici de sec XVI si un proiect de club mai si ink-uiesc cand mai am timp la BookChasers. Partea proasta cu toate asta este ca am dezvoltat un sistem de masa-somn total anarhic. Mai precis tin post (fortata de imprejurarile in care nu prea ajung pe acasa) si dorm seara intre orele 17-20 si apoi inca o repriza intre 2-8.30...uneori fortata de imprejurari din nou mai dorm si pe la unele cursuri...extrem de plictisitoare...insa cui ii pasa daca mai e o saptamana si gata si cu scoala pe anul asta.

Read More......

marți, decembrie 05, 2006

Sinceritate

Exista momente in viata cand trebuie sa fii sincera atat cu tine insati cat si cu celalti. Azi a fost unul din momentele acelea in care, desi stie ca adevarul doare trebuie sa-l spui. Trebuie sa deschizi ochii unei persoane pentru a o ajuta sa vada adevarata lume.

Reality check! Sa nu ne lasam dusi de val si sa explicam pe indelete contextul acestui post. Poate cel mai important post pe care l-am scris pe acest blog...sau vreodata. Recent 'paharul s-a umplut' picatura cu picatura, un an de zile am crezut ca se poate trai/lucra/colabora cu persoanele din grupa mea. Adevarul este ca...nu se poate...cel putin eu nu mai pot. Momentul in care am realizat ca proiectarea a decazut pe ultimul loc in lista prioritatilor mele....acel moment a marcat hotararea mea. ' Trebuie sa ma mut din grupa!' mi-am zis intr-o marti ( Martea si Joia avem atelier) ' nu se mai poate crea aici!' si deci odata decisa am analizat la rece problema....

Optiuni prea multe nu aveam...nici prea multe sanse insa totusi mi-am zis sa incerc chiar daca este la mijlocul anului universitar. Ca sa pleci trebuie sa stii unde te duci si deci m-am decis...prin eliminare. 'Grupa Dl. Spirescu sa fie! Alexandra e acolo...se munceste pe rupte...sunt oameni de treaba... E bine!' Am fost si am vorbit cu Dl. Spirescu care evident nu mi-a dat prea multe sanse de mutare si mi-a spus sa discut si cu Dl Ivanes ( actualul prof de atelier al meu) ' Daca dansul e de acord, tu fa cerere de mutare...si sa vedem daca se aproba. Eu unul nu sunt pentru mutari din grupe pentru ca se creeaza dezechilibre.' zise Dl. Spirescu.

Azi am ajuns sa vorbesc mai serios cu profu meu de atelier dupa ce in prealabil joi i-am servit replica. 'Stiti, domn' profesor...vreau sa ma mut din grupa!' Poate am fost prea directa si prea...nu stiu cum...lipsita de orice tact. Aveam un discurs pregatit din timp...prevazusem discutia cu toate acestea cand e vorba de unele lucruri sa le spui direct este cateodata mai bine. Ca urmare a unei discutii preliminare de joi...in care sincer nu cred ca l-am facut pe prof sa inteleaga motivele pentru care vreau sa ma mut din grupa sa, a venit discutia de azi...marti. ( Nu stiu daca a stat tot weekendul sa mediteze asupra cauzelor care au determinat unul dintre studentii lui cei mai buni sa ajunga sa vrea sa plece din grupa... Pe de alta parte sunt extrem de sigura ca nu i-a picat bine vestea....nici mie nu mi-ar fi picat bine daca as fi fost in locul lui.)

Oricum discutia de azi a fost o permiera pentru mine. Am fost sincera si am putut (sper eu) sa-l fac sa inteleaga ca el si modul lui de proiectare nu au nimic de aface cu decizia mea. Am incercat ( nu stiu cat am si reusit) sa-l fac sa vada lucrurile asa cum le vad eu. Pentru mine atmosfera de atelier ( ceva care nu se poate descrie ci doar simti) este mult mai importanta decat produsul finit al proiectarii. Nu conteaza daca produci o casa/ constructie mai putin frumoasa...conteaza ca sa-ti pese de ea...sa te fii simtit tu bine sa o creezi. ( Poate ar trebui sa-mi definesc un set de principii, sa le scriu undeva si sa le explic pe indelete). Daca faci doar "inca o constructie" atunci este grav...inseamna ca nu ai progresat cu nimic de la un proiect la altul. ( Sincer asa ma simt eu acum...am de facut inca un proiect. Nu mai simt nici o place in actul de a o crea de a mi-o imagina. Urasc sentimentul asta!)
Discutia cu profu' insa a alunecat intr-o alta directie care m-a facut sa inteleg ce se ascunde in spatele profesorilor de atelier (o mare mancatorie, invidie cat cuprinde, si dorinta de a lovi in studentii altora doar pentru a te razbuna pe profesori). Auzisem povestile astea mai demult pe cand faceam pregatire la Bercan, cu toate acestea nu credeam sa le simt pe propria piele. Se pare ca profu' nu-l are la inima deloc pe Dan Serban ( oare cine il are!) iar faptul ca am fost la el in grupa in anul intai si faptul ca am apreciat modul cum se lucra in atelierul respectiv nu i-a prea convenit. Ei bine, ii respect si inteleg intr-o oarecare masura revolta insa nu trebuie sa confundam ceea ce produce atelierul Dan Serban cu acel cum il produce si mai ales cu oamenii care sunt acolo. Calitatea este incomparabil mai buna.

In fine dupa o discutie atat de sincera si de profunda cum a fost cea de azi, nu stiu...parca ma face sa ma simt mai matura. Poate ca nu am reusit in ceea ce mi-am propus ( sa-l conving pe prof ca mutarea mea nu este mai mult decat un moft.)...am incercat sa-i explic insa....daca un proiect de atelier imi ia intre 45min si 1 ora sa-l explic la corectura cu el....geez! mi-ar trebui cam...1 an sa-i explic o filosofie de viata si un set de principii personale.

Despre grupa am numai reprosuri de spus. De ce nu caut greseala in mine? Pentru ca spre deosebire de unii oameni sunt sincera cu mine insami inainte de a fi sincera cu ceilalti ( lucru care se intampla din ce in ce mai rar lunile astea si cu din ce in ce mai putine persoane). Nu am cum se gresesc din acest punct de vedere si nu am nimic sa-mi reprosez. Este doar o problema de incompatibilitate care trebuie rezolvata. ( Urasc sa joc teatru...insa de vreo 2 proiecte incoace tot dau reprezentatii la fiecare atelier- martea si joia si la fiecare seminar. Singurele momente in care sunt...eu cea de dinainte sunt la cursuri...pentru ca ei nu prea dau pe la ele.)

Si ca sa inchei cu ceva metaforic sa mearga cu restul postului si mai ales cu inceputul. Am realizat recent ca pasiunea pentru un artist este ca un drog. Daca unii au nevoie de adrenalina ca sa traiasca, artistul are nevoie de pasiune. Eu sunt una din acele persoane care daca nu creeza ceva ( indiferent ce) se simte prost...nelalocul eu. De cand am ajuns in aceasta grupa incetul cu incetul am simtit din ce in ce mai putina pasiune in crearea proiectelor ( Poate asta sa fie unul din motivele pentru care am continuat cu BookChasers chiar si dupa vacanta de vara, aveam nevoie de ceva sa umple golul ramas...)

Cam atat cu destainuirile sufletesti pe postul de azi. Sendinta de psihanaliza s-a incheiat!

Read More......