miercuri, iunie 27, 2007

Nici un obiect de arhitectura nu a fost distrus....

...in timpul filmarilor acestui anime....

Anime: Trinity Blood, motivul pentru care scriu acest post este ca sa comentez un aspect pe care multi din cei care l-au vazut poate ca l-au trecut cu vederea: distrugerea cadrului construit.

Ok avem de aface cu vampiri...ca se lupta cu Vaticanul or so to speak, nu prea ne intereseaza acest lucru deoarece l-am mai intalnit - in cele n anime/filme/manga/romane/whatever media despre vampiri. Partea cea mai interesanta este cand aceste creaturi se apuca sa distruga monumente de arhitectura - care au supravietuit misterios Armaggedon-ului ( conform povestii).

Arma secreta: Silent Noise - un dispozitiv incorporat intr-o orga cu care poti sa transformi o intreaga cladire in moloz in doar cateva...minute; instructiuni de utilizare: nu sunt specificate dar se pare ca in functie de melodie poti sa selectezi ce vrei sa distrugi: (a) o anumita cladire (b) tot orasul.

Motivul pentru care cineva intreg la minte - vampir sau nu ar vrea sa faca asta...in afara de simpla distrugere a umanitatii (punct) imi este necunoscut. Adica daca vroiau sa moara toata lumea atunci nu era mai simplu o bomba atomica, deathray-thing, sau mutant-virus decat DISTRUGEREA ARHITECTURII!!!

Si totusi daca optau pentru total anihilation of A CITY - fizic totul la stadiu de moloz - nu puteau macar sa o faca cu orase mai...necunoscute, orase pe care sa spunem ca seamana cu ceva din Europa dar nu sunt chiar niste orase cunoscute!!!

Screencaps: Distrugerea Barcelonei - totul e moloz mai putin Sagrada Familia a lui Gaudi care in viitorul anime-ului nostru este terminata si care poarta in interior Orga distrugerii. Restul de la Casa Milla pana la Parcul Guell sunt reduse la....MOLOZ.[distrugerea Barcelonei]

Roma reuseste sa evite o soarta similara, Daca mai vedeam si St. Petru redus la zero chiar ca incepeam sa cred ca au ceva cu monumentele.

Venetia: Grand Canale are de suferit daca pe unul din podurile sale se decid doi vampiri sa se infrunte.[daunele provocate Venetiei]
Bineinteles ca exista si arhitectura care evita aceasta soarta fatidica: Budapesta (Istvan - anime); Amsterdam ; Roma ; Cartago (Cartagina rebuilt)

Niciun comentariu: