miercuri, mai 27, 2009

Hotspots in Bucuresti

La capitolul mobile devices din dotare ma pot mandrii cu un laptop vechi de 4,5 ani care prinde wireless asa cum pot eu sa prind porumbei si, mai nou (de vreo luna si ceva), un Ipod Touch 16Gb.


Cu laptopul n-am prea mare durere, si nici prea mari asteptari pentru simplu fapt ca nu pentru internet il utilizez. Lucrez pentru proiectare scoala si job (fost) nu ma conectez la net decat o data pe saptamana ca sa-mi updatez si eu anitvirusul ca tot omul normal si ca sa-mi aduc aminte cum se navigheaza cu Chrome. Cu Ipod Touch(named TickleTouch by Sister) insa am o maaare problema. Imi TREBUIE wireless ca sa scot de pe el diferitele note si altele ce le iau pe el, si cum n-am router wireless acasa - sunt nevoita sa ma deplasez in zone unde se gaseste asa ceva.

Bucurestiul sta prost daca nu foarte prost la acest capitol insa incet incet ne aliniem altor capitale europene si in aceasta priviinta. (Offtopic: glumeam la un moment dat cu Sister despre cum ar fi daca fiecarei biserici din capitala prin fonduri private or whatever li s-ar monta cate un dispozitiv de emis wireless. Bisericile in Bucuresti mai ales in zona centrala sunt mai peste tot si daca cineva ar face un studiu serios de amplasament - wow, am deveni brusc cea mai acoperita metropola din sud-estul Europei. Vise, right) Pana acum stiu doar cateva retele demne de mentionat si care sunt si free pe deasupra, nu necesita parola sa ceva de genul asta.

1. Cele montate de Primaria Bucuresti in cateva din marile parcuri din capitala.  
Cismigiu - zona wireless este la Cetate, pe banca de jos sau si mai fain si intim sus sub acea structura metalica pe care ar fi trebuit sa creasca plantele cataratoare. Merge cam prost ca semnal dar isi face treaba pentru mail si navigare de baza. Daca esti cu laptopul si vrei sa downloadezi sau sa uploadezi ceva consistent mai bine nici nu incerca, nu tine. Nu stiu exact unde este emitatorul in cauza dar dat fiind ca merge mai bine sus decat jos, pot doar sa speculez ca ar fi undeva prin cladirile vecine.

Herastrau - aici lucrurile sunt ceva mai complicate pentru ca sunt putine bancile pe care sa stai si sa prinzi ceva, daca cu un Touch poti sa stai si in picioare sa navighezi (si cu un pda de altfel) cu un laptop lucrurile sunt mai dificile. Emitatorul este sigur pe sau in cladirea din stanga a Expo Flora, bancile pe care am stat si am prins semnalul fain sunt cele cat mai apropiate de ea (sunt cam 4 la numar) evident mai este si terasa din dotare in caz ca ti se face foame/sete navigand acolo ar trebui sa se prinda un semnal marfa. Din nou ca si in cazul Cismigiu, viteza de transfer e rezonabila dar mica.

Am mai cautat si in parcul Tineretului fara insa vreun succes, nu frecventez zona prea des iar parcul este mare.  

2. altele free fara password
+Orange Concept store in fostul Magazin Muzica de pe Calea Victoriei. Un semnal incredibil, cel mai fain loc este cel de pe treptele de sus de la Bis. Kretzulescu. Am trimis de multe ori de aici notes pe mail fiind cel mai aproape loc de scoala.
+Pitti Cafee/ Lemon Food vis a vis de America House building pe Titulescu. Cea mai apropiata locatie publica cu wireless de casa
+O retea denumita de noi generic (Elisabeta) ce se prinde pe Bd. Elisabeta pe partea cu Mac. Donalds, fix prima banca inainte de Primaria Generala Bucuresti. Strong signal there. Nu e tocmai ortodox sa furi netul wireless al altora si totusi in caz de urgenta merge si aia.

3.Localuri cu wireless si cu password( platesti consumatia si ii ceri si parola de la retea.
Turabo Caffe (pe mai oriunde il gasesti, e unul la Romana si altul la Victoriei)
Clubul Muzeului Taranului (la MTR of course)
MacDonalds
Snackattack
Cafepedia (fix pe colt la Universitate la intersectia cu Str. Academiei)
PizzaHut
si lista poate continua insa nu asta este subiectul - toate acestea necesita cel putin un ban ca sa ai acces la ele. 

Daca mai descopar si alte locatii faine cu wireless gratis din Bucuresti testate le voi publica, face cunoscute.

Read More......

Anuala de Arhitectura Bucuresti 2009




Am fost de doua ori la anuala - o data cand pur si simplu nu aveam nimic la atelier si am preferat cu toata sinceritatea sa ma duc sa-mi clatesc ochii si per total sa-mi folosec mai bine timpul, si o data impreuna cu Sister (sora mea) care da si ea la arhitectura anul asta sa o familiarizez cu atmosfera.

In ambele situatii m-a intampinat sala de expozitii de la Sala Dalles - relativ goala, pustie. E adevarat ca am ratat "events"-urile din program si dupa unele chiar imi pare rau si totusi...mult prea pustiu fata de editiile trecute.
Despre proiectele expuse - la sectiunea realizate, nu stiu exact ce sa mai gandesc, se observa clar o schimbare formala, nu stiu daca pot sa zic ca mai buna sau mai rea, oricum e ceva "diferit" in aer. In afara de proiectele de la Westforth care poti sa le recunosti de la o posta (firma are deja un fel de trademark pe imagine, si daca ai lucrat cum am facut eu pe un fost proiect westforth iti dai seama de cam tot) restul mi s-au parut colorate si prea putin interesante.
Ce mi-a atras atentia (si a caror planse le-am pozat) un proiect de diploma de la design(cred?) care se ocupa cu un mod inteligent si foarte de bun gust de reamenajare a Pasajului de la Universitate aducand exact ce ii lipseste locului - lumina si deschiderea spre suprafata, si un proiect de statie de metrou (dat fiind proiectul meu pentru ]present[ legat de amenajarea statiilor de metrou am o afinitate pentru acest subiect).
Ce mi-a atras atentia in mod ingrijorator.
Doua proiecte de locuinte, cartiere de locuinte tip bloculete/vile care erau gandite EXACT pe planuri de suburbie americane. Fara sa par un pic vehementa - nu stiu ce stiu autorii despre mitul suburbiei americane insa cert este ca asemenea proiecte sunt un mare no-no la noi in tara. Da, s-au facut insa NU ar trebui sa se mai faca tocma i datorita problemelor cu care s-au confruntat locatarii unor asemenea dezvoltari.

La sectiunea proiecte de diploma in mare am trecut peste pentru ca nu-mi spuneau mai nimic plansele. Da, exista text - EXTREM de mic si de obositor de citi (people 12pt? pentru o planse A0 wtf, seriously...) si care facea parte din grafica plansei mai mult decat din continut. Imaginile nu mi s-au parut prea atragatoare (a se citi ca le-am mai tot vazut). Un alt lucru ingrijorator este ca, foarte probabil, diplomele noastre vor face parte din anuala din 2011 - si nu este deloc de neglijat acest lucru.

O alta parte a expozitiei care era de fapt cea ce dadea tema anualei de anul acesta (situata la etajul salii) era o expozitie de proiecte de spatii publice participante de-a lungul anilor la concursul de spatii publice organizat de facultatea de arhitectura din Barcelona. Ok, acestea erau chiar faine si o sursa inestimabila de inspiratie. Sunt peste 400 si nu am avut ocazia sa trec prin ele, macar vizual (sunt pe net insa numai numarul considerabil ma cam sperie)

In rest... pustiu, dar aveau wireless ceea ce este un punct in plus pentru o locatie in Bucuresti zilele astea.

Read More......

marți, mai 26, 2009

back

26.05.2009

Dupa exact un an de zile imi redeschid blog-ul.
De ce am revenit? Raspunsurile sunt multiple. Unul dintre ele este ca imi place sa scriu - si sa scriu in romana (secret: da, am tinut si inca mai tin un blog pe livejournal - privat in engleza).
Ce am facut in aceasta perioada? Hmm, sa vedem poate o scurta recapitulare a anului ce s-a scurs ar fi necesara pentru a reinnoda firul logic al posturilor. Ar fi mult de zis si poate nu chiar asa de interesant pentru multi de aceea o sa incerc - o succinta recapitulare.

Intr-un an s-au schimbat multe (sau poate nu asa de multe precum as fi vrut). O sa incep cu partea grafica-sociala.

Social
Din punct de vedere al interactiunilor sociale cu alte persoane de varsta mea, un pic mai mici si ...muult mai mici (aka generatiile viitoare) anul ce s-a scurs a fost extrem de incarcat.

Am trecut printr-o perioada de expansiune si in care, contrar constitutiei mele am devenit mult mai outgoing, mult mai sociabila, mult mai...diferita fata de mine asa cum ma stiu eu de 20 si ceva de ani. Am descoperit ca acest lucru are partile sale bune si rele. Am fost stupefiata sa ma lovesc de o imagine a mea din afara in ochii unora extrem de diferita, generata de...nici eu nu stiu exact ce. Am fost implicata in cateva flames pe forumuri - care evident mi-au sporit popularitatea insa m-au ajutat sa inteleg cateva first-hand despre generatiile viitoare. (poate intr-un post viitor sa dezvolt mai mult subiectul).

Am avut pentru o buna perioada (de 7 luni de zile mai 2008- februarie 2009) un job stabil ce m-a invatat cum sa-mi gestionez si mai bine timpul si resursele, dar care m-a epuizat fizic (am slabit vreo 5 kile pe putin si eu NU SUNT o persoana plinuta nici pe departe.) A presupus un stres suplimentar, frustrari suplimentare si mai ales, cred eu - o atrofiere a imaginatiei, a capacitatii de a visa de a crea lucruri noi.

Partile bune ale jobului au fost evident - BANII, lucrul in echipa - am avut parte de cativa oameni (Florin, Sonia si Sorana) cu care am putut sa lucrez intr-un mod fluent, integrat si eficient. Nu stiu daca sefa, a realizat asta insa aceea a fost perioada care chiar m-a motivat sa merg mai departe. Am avut parte si de magariile nelipsite din proiectarea romaneasca si mai ales de lipsa de comunicare intentionata a informatiilor pe motive de...hell knows exactely what. Per total cred ca pentru un prim job am avut mult noroc, noroc care nu stiu daca se va mai relua in joburile viitoare. Sefi care sa inteleaga ce inseamna part-time si sa inteleaga ca mai ai si viata si proiecte pentru scoala pe langa asta.

Manga-Anime Am mai luat parte la inca o conventie anime-manga din RO - Nijikon 2008 (1-2nov 2008) care a insemnat un test de organizare, planificare, investitie - one-on-one real life. Conventia in sine a fost un mix de frustrare, oboseala, anxietate si o tensiune perpetua - sentimente pe care nu le pot descrie clar dar care m-au terminat psihic acel weekend predestinat.

Personal nu tin mult la amintirile din timpul conventiei ci mai mult la acele 4-5 luni de zile (iunie- octombrie) in care impreuna cu laura am planificat totul din punct de vedere al productie, financiar si tot tacamul. Mi-au placut discutiile si colaborarea per total cu azero si in special cu chip. Pot spune deci cu mana pe inima ca in acest interval mi-am facut relatii cunostinte destul de solide care imi folosesc si azi (hei, cui nu-i trebuie un om, doi, intr-un printshop din Capitala)

Tot sub aceasta mare umbrela numita Nijikon 2008 a intrat si primul (si foarte probabil unicul) volum publicat din Bookchasers. Am inteles cat de greu si de costisitor este sa paginezi o carte pentru publishing. Experienta acumulata se poate traduce azi in capacitatea de a redacta un graphic novel intr-o saptamana dat fiind/ avand marfa dpv grafic gata.

Events
+Nijikon 2008 [anime-manga, vanzari, artwork, socializare, experienta, gestiune de productie si financiara] - pregatiri (iunie-octombrie 2008) (noiembrie 2008 - evenimentul in sine)
+Excursie la Venetia - Bienala de arhitectura [poze, tone de poze, vizitarea unui oras superb, cumparaturi, socializare cu un grup de prieteni buni, organizare de excursii de capul nostru in afara granitelor] - (noiembrie 2008)
+participarea la concursul international de arhitectura ]Present[ [planse, redactare, frustrare, dezamagire prefigurata, bulversare in momentul aflarii premiantilor] - (iunie-octombrie 2008)
+Otaku festival 3 (aprilie 2009) [dezamagire, detasare impusa, realizare cat de idioti sunt oamenii]
+participare la concursul international de manga cu Collector of Fairytales - Fairies' Dance. (ianuarie 2009)

Poate ca voi posta cateva articole mai detaliate despre aceste cateva evenimente eventual cu poze si impresii de atunci cumulate cu opinii la rece de acum.

Pana atunci, cate ceva despre noul inceput al blogului personal.
+ isi va schimba numele in studio life
+ articolele vor fi la fel de diversificate ca si inainte doar ca voi incerca sa postez mai putin si mai coerent, evident acest lucru v-a insemna automat ca majoritatea articolelor vor avea o anumita consistenta (vor fi mici eseuri pe diferite teme)
+ acum dupa experienta de blogging de pana acum am inteles ca o structurare este necesara. De aceea: vor fi trei tipuri de articole in principal. 
1) bitching despre scoala (si cum va incepe anul 6 cat de curand se anunta o experienta interesanta de urmarit, trait si consemnat)
2) scurte snippets despre art related stuff (care pot varia de la showcasing my work/other work pana la ce chestii faine am mai gasit pe net/ pe viu art-related, sharing updates, links si multe altele)
3) evenimente relatate (unele legate profesional, altele nu. In general vor fi pigmentate cu pozeee si comentariile de rigoare)


Read More......