miercuri, mai 27, 2009

Hotspots in Bucuresti

La capitolul mobile devices din dotare ma pot mandrii cu un laptop vechi de 4,5 ani care prinde wireless asa cum pot eu sa prind porumbei si, mai nou (de vreo luna si ceva), un Ipod Touch 16Gb.


Cu laptopul n-am prea mare durere, si nici prea mari asteptari pentru simplu fapt ca nu pentru internet il utilizez. Lucrez pentru proiectare scoala si job (fost) nu ma conectez la net decat o data pe saptamana ca sa-mi updatez si eu anitvirusul ca tot omul normal si ca sa-mi aduc aminte cum se navigheaza cu Chrome. Cu Ipod Touch(named TickleTouch by Sister) insa am o maaare problema. Imi TREBUIE wireless ca sa scot de pe el diferitele note si altele ce le iau pe el, si cum n-am router wireless acasa - sunt nevoita sa ma deplasez in zone unde se gaseste asa ceva.

Bucurestiul sta prost daca nu foarte prost la acest capitol insa incet incet ne aliniem altor capitale europene si in aceasta priviinta. (Offtopic: glumeam la un moment dat cu Sister despre cum ar fi daca fiecarei biserici din capitala prin fonduri private or whatever li s-ar monta cate un dispozitiv de emis wireless. Bisericile in Bucuresti mai ales in zona centrala sunt mai peste tot si daca cineva ar face un studiu serios de amplasament - wow, am deveni brusc cea mai acoperita metropola din sud-estul Europei. Vise, right) Pana acum stiu doar cateva retele demne de mentionat si care sunt si free pe deasupra, nu necesita parola sa ceva de genul asta.

1. Cele montate de Primaria Bucuresti in cateva din marile parcuri din capitala.  
Cismigiu - zona wireless este la Cetate, pe banca de jos sau si mai fain si intim sus sub acea structura metalica pe care ar fi trebuit sa creasca plantele cataratoare. Merge cam prost ca semnal dar isi face treaba pentru mail si navigare de baza. Daca esti cu laptopul si vrei sa downloadezi sau sa uploadezi ceva consistent mai bine nici nu incerca, nu tine. Nu stiu exact unde este emitatorul in cauza dar dat fiind ca merge mai bine sus decat jos, pot doar sa speculez ca ar fi undeva prin cladirile vecine.

Herastrau - aici lucrurile sunt ceva mai complicate pentru ca sunt putine bancile pe care sa stai si sa prinzi ceva, daca cu un Touch poti sa stai si in picioare sa navighezi (si cu un pda de altfel) cu un laptop lucrurile sunt mai dificile. Emitatorul este sigur pe sau in cladirea din stanga a Expo Flora, bancile pe care am stat si am prins semnalul fain sunt cele cat mai apropiate de ea (sunt cam 4 la numar) evident mai este si terasa din dotare in caz ca ti se face foame/sete navigand acolo ar trebui sa se prinda un semnal marfa. Din nou ca si in cazul Cismigiu, viteza de transfer e rezonabila dar mica.

Am mai cautat si in parcul Tineretului fara insa vreun succes, nu frecventez zona prea des iar parcul este mare.  

2. altele free fara password
+Orange Concept store in fostul Magazin Muzica de pe Calea Victoriei. Un semnal incredibil, cel mai fain loc este cel de pe treptele de sus de la Bis. Kretzulescu. Am trimis de multe ori de aici notes pe mail fiind cel mai aproape loc de scoala.
+Pitti Cafee/ Lemon Food vis a vis de America House building pe Titulescu. Cea mai apropiata locatie publica cu wireless de casa
+O retea denumita de noi generic (Elisabeta) ce se prinde pe Bd. Elisabeta pe partea cu Mac. Donalds, fix prima banca inainte de Primaria Generala Bucuresti. Strong signal there. Nu e tocmai ortodox sa furi netul wireless al altora si totusi in caz de urgenta merge si aia.

3.Localuri cu wireless si cu password( platesti consumatia si ii ceri si parola de la retea.
Turabo Caffe (pe mai oriunde il gasesti, e unul la Romana si altul la Victoriei)
Clubul Muzeului Taranului (la MTR of course)
MacDonalds
Snackattack
Cafepedia (fix pe colt la Universitate la intersectia cu Str. Academiei)
PizzaHut
si lista poate continua insa nu asta este subiectul - toate acestea necesita cel putin un ban ca sa ai acces la ele. 

Daca mai descopar si alte locatii faine cu wireless gratis din Bucuresti testate le voi publica, face cunoscute.

2 comentarii:

Laura spunea...

Doua retele neparolate sunt si la cafeneaua Rendez-Vous (vis-a-vis de Carturesti mic) Nu stiu daca se prind si de afara, insa tind sa cred ca una din ele - aia care NU e a cafenelei - se poate (vezi cazul Lemon, unde stateam afara la oarece distanta si navigam intr-o fericire) Oricum, daca mai gasesc te anunt. We could build a wireless map of Bucharest in ritmul asta.

Welcome back to the blog, by the way

Raluca Z spunea...

Am mai gasit una fix in fata la azero - lol - singura metoda valabila este sa te plimbi pe strada cu obiectul in mana si sa vezi unde se conecteaza.

Despre harta ar fi super fain mai ales ca gasisem undeva pe un forum ceva de genul ca cineva ar fi mapat ceva similar prin oras cu acele stenciluri rosii cu "U". Am verificat o data si da, acolo sunt retele - nu neaparat free. (daca nu stii ce ma refer vezi cladirea fix vis-a-vis de trecerea de pietoni de la McDonalds Romana - nu pe partea cu McDonalds)