miercuri, septembrie 30, 2009

Roma- ziua4

Ziua dedicata EUR si restantelor de poze plus comics shop again.

EUR - este la mama naibi in celalat capat (sudic) al Romei intr-o zona de afaceri. Aici nu vei gasi nici un picior de turist nebun DECAT daca este student la arhitectura. Partea buna - metroul lor merge de doua ori mai repede decat metroul nostru ceea ce inseamna ca se ajunge relativ usor acolo in ciuda distantei mari.

Partea proasta - zona nu este una dintre cele mai fericite. Fiind zona de birouri, muzee si alte chestii culturale, fara locuire, este pustie la orele 8.00 de dimineata.

Chestii de vazut pe acolo: Pallazo dello Sport, dei Congresi si Coloseo Quadrato. All works de arhitectura fascista. Putina lume inseamna mai multe poze, din pacate lumina nu a fost cu mine. Pe la orele 10.00 efectele cred ca erau mult mai pregnante totul pe acolo fiind - ca sa vezi placat cu marmura alba - creepy.









Am reajuns in centru pe la orele 10.00 si apoi a inceput marea fugareala dupa comic shops care a durat cam vreo 3 ore. Timp in care am facut fara sa exagerez o intreaga magistrala de metrou de la un capat la altul. Am gasit in final ce cautam la un comic store la draq'n praznic pe o strada suie si in panta intr-un cartier rezidential similar ca feeling cu Aviatorilor.

Next stop Templul Vestei si Bocca della Verita. Ultima a ramas nepozata pentru ca era din nou puhoi de turisti. Iar sculptura propriuzisa este un cerc cu diametrul de vreo 1.80 pe un perete al unui portic al unei cladiri. What could be more mundane than that. A si sa nu uitam coada de turisti formata toti sa se pozeze cu icon-ul respectiv.




Apoi pentru ca mai aveam lumina (buna) si cateva restante de poze. Coloseum,


Santa Maria degli Angeli cu wide (me happy)





si San Carlo alle Quatro Fontane.



Random Rome

Niciun comentariu: