duminică, noiembrie 19, 2006

sambata 18

Povestea zilei de sambata se rezuma la un singur obiect: memorie flash stick de 2gb de la SanDisk. Ok, adevarul este ca totul a pornit de vineri cand am incercat sa deschid DVD-urile de la Laura cu Bleach. Am 2 computere cu DVD-player/ writer deci in momentul in care nu a mers pe unul ( motivele la momentul respectiv erau vagi si foarte neclare. O eroare de Windows Explorer din cauza unui .dll) nu m-am panicat. M-am dus frumos pe celalalt si le-am deschis fara nici o problema. Trebuia sa le copiez si deci am trecut totul ( aprox 10 gb de anime) pe hardul computerului in cauza ca mai apoi sa le trec pe DVD-urile mele. Toate frumoase pana ce am realizat ca unitatea de DVD respectiva ( un combo CD-RW/ DVD) era doar DVD- reader si nu writer!!!!

Ok situatia se punea asa cum scoti 10gb pusi pe hard fara o unitate de scris DVD-uri. Doar nu era sa scriu CD-uri !!!. Solutia suna cam asa: muta totul - 10gb de anime cu ajutorul memoriei stick de 512mb pe computerul care avea DVD-writer. In teorie ieseau cam 32 de drumuri insa am incercat si am vazut ca de fapt erau cam 56 pentru 1 DVD de 4gb. Inadmisibil!

Am pus mana pe net si am cautat preturi la memoriile flash de la 1gb in sus. Am gasit la Depozitul de calculatoare (DC-shop) o memorie flash de 2gb de la San Disk la un pret mai mult decat rezonabil 230RON. Oricum vroiam de ceva vreme sa-mi iau o memorie mai mare deci am decis ca sambata sa ma duc sa imi cupar una.

Aventura incepe aici. Sambata am fost de la ora 10 pana la ora 14 la 3 reprezentante ale Depozitului de Calculatoare ( la Unire; pe Bratianu si pe Stefan cel Mare). NICI UNA dintre ele nu o aveau in stoc!!! Iar modul in care in 4 ore am ajuns in toate punctele astea fara harta sau sa stiu macar adresa exacta a respectivelor reprezentante este demna de cartea recordurilor. Am schimbat 2 masini si metroul doar ca sa nu obtin nimic.

Dupa amiaza dupa toata fugareala respectiva am gasit memoria respectiva la Carrefour Orhideea insa la 370 RON. Well ce sa-i faci dupa tot ce se intamplase dimineata am decis ca memoria isi merita banii mai ales ca aveam nevoie de ea.

Aventura de acasa cu respectivele episoade din Bleach continua si azi...duminica. Motivele sunt in continuare necunoscute. Cert este ca ceva este legat de computerul meu si de niste codecuri pentru filme care se corup cum le vine lor. Virus nu-i ca am scanat totul si antivirusul e updatat.
Ca sa nu mai comentam de faptul ca dupa ce am facut curat serios pe partitia mea tot nu am reusit sa dezocup mai mult de 5gb din 14 gb cati are.

Concluzia la care am ajuns este ca pe langa o memorie de 2 gb mai ne trebuie si un hard 200gb pentru a ne tine pozele ( da, cu noua camera lucrurile se aglomereaza repede+ muzica lui sister+ fisierele mele de corel uneori monstruoase + ce scanez la A4 300dpi - BookChasers)
Sa ma vad terminata cu Bleach DVD adventure si revin la posturi mai normale.

Un comentariu:

AdiMaties spunea...

mai bine instalai dvd writerul de la cvel defect...la cel bun