joi, ianuarie 18, 2007

cosmarul unei zile de ianuarie

Proiectul de urbanism nu parea sa fie nici greu nici imposibil de realizat in timpul alocat insa... cateodata alegerea coechipierului de echipa poate fi fatala.

Florin e un tip de treaba, si chiar e ok in echipa cu mine in sensul ca am mai lucrat si la alte discipline si a fost bine. Problema este insa timpul....Florin nu lucreaza bine sub stress iar eu am facut greseala fatala de a-l lasa sa faca el CAD-ul de data asta si eu sa ma relaxez si sa ma ocup doar de prezentare (unde -fara nici cea mai mica modestie - chiar ma pricep).


Marti orele 11.00 prima corectura a proiectului, asistentul de la urbanism cu care facem proiectul zice ca e ok. (e doar prima ciorna facuta de mine cu markere pe foita) Florin se apuca dupa planul cadastral deja obtinut in format digital, sa lucreze in Cad

Raluca se relaxeaza si deseneaza la manga cu speranta ca mai e timp si ca Florin e un tip responsabil si care v-a termina sigur planul in Cad ( adevarul este ca ceea ce presupune o parcelare in Cad pe raluca o lasa total rece si indiferenta. Nu vrea sa-si bata capul cu asta - si evident ca o sa plateasca pentru asta nu mult mai tarziu)


Marti orele 12-17.30. Raluca sta la atelier si incearca sa rezolve cat de cat planul de mana dupa indicatiile tipului de la urbanism. Lucreaza intens pe un A0 si la final este super happy ca i-a iesit si ca s-a inchis si mai ales ca poate sa se intoarca la manga in timp ce coechipierul Florin trece totul in Cad. Lucrurile nu sunt niciodata asa de sigure cand altul face ce ai gandit tu - raluca ar trebui sa stie asta deja.


Marti orele 22.00 - 23.00 Messenger meeting - Florin anunta cu adanca durere ca nu se inchid anumite lucruri in plan si ca exista niste probleme peste care nu poate sa treaca. Anyway raluca nu se panicheaza inca, miercuri are din nou corectura cu tipul de la urbanism si este sigura ca poate atunci sa rezolve totul. Promite ca aduce si laptopul la scoala sa lucreze in paralel cu Florin. O sedinta de lucru eficienta nu se compara. Cu toate ca nu se panicheaza isi ia masuri de precautie, lasa manga deoparte si isi face treburile pt predarile de vineri caci stie ca o sa fie super full toata ziua de joi.


Miercuri orele 12.30 - curs ACP - raluca este in zombie mood (daca dormi 6 ore pe noapte timp de aproape 2 saptamani cam asa ajungi. raluca insa nu poate sa comenteze nimic caci este vina ei si si-a facut-o singura cu citit manga si desenat daca nu a avut proiecte de predat.) Se gandeste numai cum o sa lucreze in noaptea miercuri - joi.


Miercuri 14. 30 - corectura din nou cu tipul de la urbanism - nada, new deci raluca trece la lucru - practic raluca trebuie sa stea sa-l piseze pe Florin sa faca planul ala nenorocit in Cad. Reuseste sa lucreze si ea la ATR pt vineri, daca tot nu o sa aiba timp joi...


orele 14.30 - 20.00 Raluca si Florin stau la scoala si lucreaza la proiectul de urbanism insa sedinta se termina cu esecul de a inchide planul in conditiile in care JOI (adica a doua zi, adica AZI e/ a fost predarea)


orele 23.00 - 02.30 -messenger meeting. Raluca a reusit cu putin noroc, apa minerala si evident muzica sa rezolve planul care nu iesea de nici o culoare. Cu toate acestea de la un plan inchis la un plan ok este muuult de lucru, din nou raluca se bazeaza pe coechipierul Florin. nu are de ce sa intre in panica - inca - predarea e peste mai putin de 24 ore. Timp este...plus ca raluca i-a dat lui Florin niste deadlines pe care ar trebui sa poata sa le respecte. Se fac schimburi intense de fisiere cad pe mess. La final oboseala isi spune cuvantul iar raluca se duce la culcare cu constiinta inca impacata pentru ca maine o sa fie ok.


Joi orele 9.00 - raluca se scoala si schiteaza ceva apoi pe la 9.30 intra din nou pe mess. Din acest moment incepe CEA mai LUNGA sedinta de messenger pe care a avut-o raluca, si in urma careia raluca a dezvoltat o adversiune fata de buzz-ul de mess. JOI este de fapt ziua de cosmar in care Florin rateaza toate deadline-urile puse de raluca si in care in jurul orelor 15.30 raluca cedeaza nervos ( pe bune, chiar eram seriously pissed off pe Florin care nu a reusit sa termine planul din motive care ma depasesc) plus ca pur si simplu nu mai comunicam. scriam ca disperata pe mess si nici macar nu citea ce scriam, de aceea am pus mana pe mobil si am sunat (-poate ca daca tip la el pe viu, e mai eficient decat daca scriu cu caplocks)


orele 16.00. raluca iese de pe mess si inchide muzica, plus da un restart la sistem , mai ales pt ca Max-ul cedase de 2 ori, la fel si CAD-ul si evident si Corel-ul. Il anunta pe Florin, pe un ton hotarat si apocaliptic, ca ea se duce sa ploteze la orele 17 plansa A1 care poate sa o faca si ca nu o intereseaza cum, dar vrea si cealalta plansa pana in jurul orelor de predare 19.30 - 20.00


orele 17.00- raluca ploteaza cu succes ce poate si se roaga sa reuseasca si Florin cu restul ori proiectul este ca si picat. Mai sunt 2 ore pana la predare.

orele 18.15 - Florin inca nu a reusit sa termine planul (God gracious!!! la 19.30 incepea predarea!!)


orele 19.30 raluca e la facultate cu plansa si nu stie nimic de situatia lui Florin si a restului de proiect. Il suna si afla ca are o problema cu fisierul care nu se ploteaza cum ar trebui. Raluca is definitely lost for words. ( ce sa spui cand sansele sa pici proiectul cresc subit de la un 30% la 80%!!!) Dupa 2 minute de reculegere, in care toate gandurile negre se perind prin fata ochilor ralucai. Raluca pune mana pe mobil again si il suna- again - pe Florin. Singura intrebare este "Unde esti?"


orele 19.45. raluca storms in sediul OCE (firma ce ploteaza situata chiar in spatele facultatii. NU PLOTATI LA EI!!! au preturi extrem de mari si nu sunt eficienti, singurul lor atribut este ca sunt chiar langa noi) Florin looking haggard ( iar eu probabil ca aveam o fata really scary, o combinatie intre asasin platit si zombie, chiar si Alexandra asta dupa ce am inchis telefonul cu Florin). Plansa A1 iese in final si raluca pur si simplu goneste sa prinda predarea.


orele 19.55 PREDAM IN FINAL


orele 20.00-20.15 raluca iti tine morala lui florin si evident, pentru ca nu poate fizic sa-l spanzure sau sa-l taie in 2 cu o katana sau longsword, whichever comes in hand, raneste si ea cu ce poate. Si ce raneste mai mult decat adevarul spus prin cuvinte.( o da! raluca pissed off, in her killer zombified state, este experta in asta. Doamne ce m-am simtit ca un parinte care ii tine morala juniorului!!)


orele 23.44 - raluca scrie acest post si se gandeste ce idioata e viata in general...dar stie ca scrisul nu este in van, e o modalitate de purificare.


Concluzii: Un program care nu este eficient nu se poate numi un program (legea 1 a informatici, dupa fosta mea profa de info din liceu, aplicabila si la rezolvatul problemelor in viata reala de orice fel). Daca dai de un obstacol, ia exemplul apei, ocoleste-l daca poti, dar niciodata nu te impotmoli. Daca nu-ti este ceva, lasa-l si revino mai tarziu asupra lui cu ochii si mintea mai limpede. Timpul pierdut incercand sa convingi imaginatia sau sclipirea divina sa vina nu ti-l da nimeni inapoi si evident este bun pierdut. Florin ar fi un om mort daca ar lucra intr-o redactie de stiri si evident nota catre sine...daca intr-o echipa nu se lucreaza in acelasi ritm ( in cazul meu, just pt acest proiect, deci alert) atunci se poate pica foarte usor daca exista cooperare. Cel mai incet il incetineste pe cel rapid si in final platesc amandoi acelasi pret. Raluca a platit pentru ca i-a acordat lui florin sansa sa dovedeasca ca poate sa faca ceva major intr-un proiect, raluca a platit cu nervii ei pentru ca i-a fost LENE sa faca ea totul ( ca de obicei) si sa iasa ok. Dar asa e viata....


[Ps. imaginea este volumetria parcelarii in max]

Niciun comentariu: