vineri, decembrie 09, 2005

viata de la inaltime


Facultatea de arhitectura se dovedeste a fii cateodata plina de surprize dintre cele mai interesante. Datorita conformatiei sale in plan in spatiu si in timp- de ce nu, a rezultat o cladire plina de cotloane care mai de care mai interesante. Nu sunt salile de clasa sau terasele sau chiar barul de jos ci turnul si podul care ofera adevarate expeditii in necunoscut.

Cladirea veche are 2 turnuri care sunt usor de reperat din spatiul public al orasului, chiar daca putini sunt cei care isi pun intrebarea ce se afla acolo sus. Ei bine acea zona este relativ greu accesibila si periculoasa. Zic periculoasa pt ca totul este in renovare sau mai bine zis consolitare. Exista o scara care din anumite cauze necunoscute se intrerupe brusc lasandu-te in fata unui hau fara nici un fel de balustrada, lipsesc trepte si balustrade in alte zone si acoperisul are gauri in el.

Unul dintre cele 2 turnuri, pe care l-am explorat azi beneficiaza de o vedere superba a orasului dovada cateva poze trase acolo sus la muchia sarpantei, al doilea din pacate este out-of-reach din cauza unei usi incuiate care nu stim unde duce dar care este in directia buna. Acest al doilea are o terasa mai generoasa care ...daca ar fii acesibila ar oferii o alta priveliste unica.

Explorarea facultatii are si partile bune dar si partile rele sau ma rog periculoase. E suficient de mare si de intortocheata incat sa te pierzi usor in ea pe de alta parte dobandirea unei cunostinte mai aprofundate de ajuta la scurtaturi. Apoi sa nu uitam faptul ca unele din aceste locuri uitate sunt adevarate locatii pt sedintele foto ad hoc. Plus faptul ca majoritatea dintre ele beneficiaza de perspective de invidiat asupra orasului.

Concluzia merita sa exploram in continuare facultatea caci niciodata nu stim peste ce dam in spatele unei usi pe care scrie "Accesul interzis" sau blocat. Si ma rog de ce ar fi blocat accesul doar e o institutie de invatamant?!

Niciun comentariu: