sâmbătă, noiembrie 26, 2005

reloaded post-October 19, 2005

dupa ce cateva zile bune nu am avut net revin
Proiectul este in ruine. Urmeaza sa adun cioburile si sa rezolv ceva cu el. Exista o parte buna a lui si una care scartie si tocmai pe aia au dat-o jos si uite asa se pravaleste totul. Si tema nu este ceva foarte complicat. Totul este ca ei se gandesc foarte mult la detalii, prefera furtul pe fata si nu incurajeaza creativitatea (cat de creativ poate fi un student de anul 2 cand ei se asteapta sa cunoasca structuri complexe pe cabluri plus grinzi speciale metalice).
"Ce ne facem noi cu voi" citat dintr-un asistent care se potriveste perfect cu grupa. Pe grupa o doare undeva de atelier pe asistent il doare undeva de grupa. Macar daca s-ar purta ironic si acid si ar face ceva...adica ar da o mana de ajutor dar el crede ca solutiile trebuie sa vina de la noi si nu de la ei (tagma asistentilor platiti cu ora care mai si intarzie)
faimosul citat reinterpretat ar fi "Ce ne facem noi cu ei" Noi grupa ei asistentii. De prof nu ma leg ca are o varsta si il intelegem dar totusi atata aroganta la o varsta atat de frageda din partea unui asistent.... Mie una nu mi-a demonstrat ca are valoare ca arhitect insa sigur mi-a demonstrat ca are o problema de atitudine pedagogica fata de grupa.
"Duceti-va la biblioteca si vedeti cum arata o structura de metal" zic ei in cor ( nu ca ai intelege o structura metalica doar prin uitat in reviste gen "Detail" atunci cursul de constructii ar fi inutil daca am putea intelege totul din reviste "Biblioteca sa fie cel mai important instrument de studiu ca ideile nu-ti vin in fata unei foi albe" Nu ca as vrea eu sa subapreciez importanta studiului la biblioteca insa la oricate reviste te-ai uita nu o sa intelegi ce a vrut ala sa spuna. Poti prelua forme dar ele scoase din context isi pierd semnificatia, Poti prelua concepte dar atunci sigur vei da peste cineva care ti le va contrazice pt ca ale lui sunt mai puternice iar tu ca student an 2 ai putina experienta oratorica sa ti le aperi cum se cuvine. Partea tehnica adica structurile speciale pe cat sunt de atractive prin simplitatea lor pe atat sunt de complexe. Cine sa ti le explice daca hartia suporta numai un anume grad de informare restul vine de la oamenii de la care ar trebuii sa invatam ceva...asistentii iar cum ei sunt platiti cu ora....
Din nou la lucru refacut planul, redesenat fatadele si gandit o explicatie cat de cat intuitiva pt cum stau lucrurile la partea structurala

Niciun comentariu: