sâmbătă, noiembrie 26, 2005

reloaded post-Schita de schita 2 locuinta unifamiliara minimala - take1 ;Nov 19, 2005

dupa schita de schita de ieri
Subiectul a fost de coma. Casa minimala P+2 in 6 x 6 m structura din zidarie portanta. Adica muult zid. ma rog am rezolvat-o cum am rezolvat-o. Perspectiva a iesit si arata in final bine. In fine cu timpul am stat mai bine ca la schita trecuta desi am inceput sa lucrez la 12 deci destul de tarziu dupa standardele mele dar...am terminat totul in 6 ore plus randarea in 1, 5 ore. Se pare ca ma perfectionez. Ar trebuii sa mai construiesc perspective in timpul liber de fun.
Ceea ce ma face sa cred ca o sa o pic in ciuda faptului ca arata bine si ca am rezolvat cat de cat partiul este o mica omisiune a mea: am uitat sa pun nordul pe plan adica sa orientez casa desi in tema se crea acest lucru. In fine daca o pic din aceasta cauza crede-ma ca o sa pun nordul peste tot pe toate planurile la toate proiectele de acum inainte.
Scandalul iscat in jurul acestei schite si care in fine este posibil sa o anuleze este cel legat de sistemul constructiv impus: zidarie de caramida portanta cu samburi si plansee de beton armat. Ei bine foarte putini stiau ce e aia, cum se reprezinta si mai ales cum se dimensioneaza o asemenea structura. S-a propus in deplin acord cu restul studentilor si cu unii profesori ca fie sa se anuleze schita fie sa boicotam schita numarul 3 in semn de protest.
in situatia mea nu stiu ce m-ar avantaja anularea ei. Am pierdut timp lucrand la ea, am acumulat experienta si nu cred ca ar mai conta daca as mai da-o inca o data cu un alt subiect. Poate ar iesi chiar mai bine decat originalul.
Dupa acestea simt nevoia sa relatez un mod mai putin decent in care cineva poate sa conceapa si sa redacteze schita. Doua din colegele mele pt partea de grafica dar mai ales pt ca picasera prin neterminare schita trecuta au ales sa-si aduca ajutoare, prieteni specialisti in randare manuala fie din ani mai mari fie de la design sau de ce nu de la arte. Este oare normal ca sa nu mai zic moral sa vina altul sa lucreze la schita ta? Practic se produce o lucrare care nici macar nu este a respectivului si care datorita asistentilor bine alesi mai arata si obscen de bine. La pv-uri lucrurile erau mai normale in sensul ca nu te lasau sa umblii bramdura prin ateliere si prin scoala aici te lasa liber sa faci ce vrei numai sa le predai plansa.

Niciun comentariu: